Socialdemokraterne går til valg på social dumping

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der i selskab med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag morgen var med politi, Skat og Arbejdstilsynet i et tilsyn hos en byggeplads, hvor de to ministre lancerede en øget indsats mod netop social dumping.

»Der er jo snart kommunalvalg, og jeg vil da også opfordre til, at det her bliver et tema i den lokale valgkamp rundt omkring i Danmark, for jo mere velordnet arbejdsmarked, vi har, jo bedre er det for os alle sammen. For danske lønmodtagere og for danske virksomheder,« siger Mette Frederiksen og henviser blandt andet til de arbejdsklausuler, der skal sikre overenskomstmæssige forhold på arbejdspladser, og som regeringen ønsker anvendt i højere grad i kommunerne.

Også frem mod næste folketingsvalg bliver indsatsen mod social dumping et vigtigt tema for Socialdemokraterne, fastslår Mette Frederiksen.

»Ja. Social dumping er en af vores allervigtigste prioriteter. Jeg er socialdemokrat udover at være beskæftigelsesminister, og når jeg er det, så er jeg meget optaget af, at danske lønmodtagere har et arbejde at stå op til om morgenen, og - når man møder ind på en arbejdsplads - at tingene fungerer på en ordentlig måde,« siger hun.

Mette Frederiksen og Helle Thorning-Schmidt bekendtgjorde under besøget på byggepladsen i Nordhavn i København, at regeringen vil styrke indsatsen mod social dumping. Den fælles koordinerede indsats, der har deltagelse af politi, skattemyndigheder og Arbejdstilsynet, skal fremover fokusere på endnu flere brancher som eksempelvis hotel- og restaurationsbranchen samt rengøringsbranchen.

Transportbranchen skal også under myndighedernes lup, og regeringen vil blandt andet øge bødestraffen for ulovlig cabotagekørsel, hvor udenlandske chauffører bøjer reglerne for, hvor mange ture de må køre i Danmark.

»Social dumping er snyd, og det er undergravende for et stærkt velfærdssamfund, og derfor sætter vi så hårdt ind, som vi gør,« siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne holder i forbindelse med partiets sommergruppemøde et pressemøde klokken 12.30 på Marienborg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip