Socialdemokraterne opfordrer ledige til at arbejde for mindsteløn

Sådan lyder udmeldingen fra Socialdemokraterne, efter at Aarhus Kommune har været nødsaget til at hyre udenlandsk arbejdskraft til et anlægsprojekt, fordi ledige 3Fere ikke ønskede at udføre arbejde til mindstelønnen på 125 kroner i timen.

»Vi kan ikke have noget imod, at der kommer udlændinge og arbejder i Danmark, så længe det er til danske lønninger og arbejdsforhold. Vi skal jo også kunne rejse den anden vej. Det er jo op til arbejdsmarkedets parter at få forhandlet en mindsteløn, som alle er tilfredse med,« siger arbejdsmarkedsordfører Leif LahnJensen (S)

»Vi skal jo lige huske på, at der er et par hundredtusind danskere, der arbejder til det, vi kalder mindsteløn, så man skal ikke tro, at ingen vil arbejde for mindsteløn,« tilføjer S-ordføreren, der opfordrer alle ledige til at tage arbejde, også selv om lønnen er mindsteløn.

I Venstre er man enig.

»Kommunen får udført et stykke arbejde til overenskomstmæssig løn. Det er de i deres gode ret til. Jeg mener, at 3F i Aarhus kraftigt bør opfordre deres medlemmer til at tage de job, der er. Det er bedre at have et job end ikke at have et,« siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V).

»Hvis man mener, at lønnen er for lille, bliver man nødt til at kæmpe for en højere løn ved overenskomstforhandlingerne. Der er jo tale om en overenskomst her, som er vedtaget. Det er en sag, der bør klares ved forhandlingsbordet,« siger han.

Arbejdsmarkedsforsker Jens Arnholtz fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FOAS) siger til Jyllands-Posten, at sagen er et eksempel på, at danske lønmodtagere vil komme under mere pres fra østeuropæisk arbejdskraft fremover. Men den vurdering deler man ikke i Venstre.

»Jeg er ikke enig i, at det her er endnu et eksempel på, at danskere presses af østeuropæisk arbejdskraft. Vi har jo også eksempler på, at danske virksomheder bevidst vælger at ansætte danskere,« siger Hans Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip