Socialdemokraterne overvejer ny plan for cyberangreb

Det mener Socialdemokraternes IT-ordfører, Karin Gaardsted (S), der nu vil gøre en indsats for at sikre »holdbare løsninger« på området.

»Når Rigsrevisionen kommer med en så alvorlig melding, så skal det tages meget seriøst. Der er noget, der kunne tyde på, at tiden er inde til, at der skal arbejdes på at finde holdbare løsninger,« siger hun.

»Oplysningerne bruges i forskellig sammenhæng, for eksempel i forskning, men danskerne vil sikres, at de optræder anonymt. Og det har jeg fuldstændig forståelse for,« tilføjer hun.

Statsrevisorerne finder det foruroligende, de statslige virksomheder som Energistyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen, der varetager digitaliseringen af den offentlige sektor, har utilstrækkelig beskyttelse mod hackerangreb. De anbefaler, at alle statslige virksomheder skal forholde sig til risikoen for et hackerangreb, da dette ikke er tilfældet i dag.

Ifølge brancheforeningen for danske IT-leverandører, IT-Branchen, er det på tide med en national handlingsplan for IT-beskyttelse og en plan for, hvad der skal ske, når det går galt.

Spørgsmål: Vil Socialdemokraterne arbejde for en national strategi for cyberangreb, som det anbefales?

»Jeg ved ikke, hvad vi skal kalde den, men jeg vil gå ind i arbejdet med at få det her kigget rigtig godt efter i sømmene. Hvis vi kan blive enige om en plan af en eller anden art, så kan det være til stor beroligelse for befolkningen,« siger Karin Gaardsted.

Ifølge IT-Branchen bør der udvikles en model, som sikrer informationsdeling om IT-sikkerhed på tværs af offentlige myndigheder, IT-leverandører og private virksomheder. Den bør desuden sikre, at viden om cyberangreb deles mellem berørte sikkerhedsansvarlige, uanset om de sidder i den offentlige eller private sektor, mener brancheforeningen.

Dagens Gossip