Socialdemokraterne savner handling bag sociale mål

Regeringens nye mål for social mobilitet er ikke meget værd, selv om de er svære at være uenig i, mener Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det er ikke ordene, men handlingen der er væsentlig. Målene er ukonkrete og generelle, og dermed bliver de fuldstændig ligegyldige, siger hun.

Mandag præsenterer regeringen med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i spidsen ti nye mål for social mobilitet, der blandt andet sigter efter at få flere udsatte og handicappede ind på arbejdsmarkedet og gøre færre udsatte.

- Når man så ser det i lyset af de ting, regeringen har gjort i sine første år ved magten, så virker det som en paradeforestilling. Man burde i stedet afskaffe kontanthjælpsloftet. Det rammer enlige forsørgere benhårdt og øger den sociale arv, siger Rosenkrantz-Theil.

Ifølge hende er problemet, at regeringen indtil nu har ført en politik, der ikke er social. Derfor mener hun, at de nye mål er "tomme ord på et stykke papir".

- I sit første leveår har regeringen afskaffet fattigdomsgrænsen og fattigdomsredegørelsen. Samtidig har den gennemført et kontanthjælpsloft, der bredt rammer enlige forsørgere og handicapgrupper.

- Så klinger det noget hult, at man kommer med sådan nogle fine målsætninger, når man er gået så mange skridt i den anden retning, siger hun.

De nye mål har mødt kritik fra blandt andre Danske Handicaporganisationer, fordi der ikke følger penge med til at støtte op om målsætningerne. Men der er slet ingen forslag at bruge penge på i målene, mener Rosenkrantz-Theil.

- Det er svært at se, hvad der skal følge penge med til, for der er ingen konkrete bud på, hvordan vi for eksempel får udsatte grupper ind på arbejdsmarkedet, siger hun.

Hun vil nu stille spørgsmål til ministeren om, hvordan målene stemmer overens med regeringens politik og få regeringen til at give konkrete bud på, hvordan målsætningerne skal opfyldes.

/ritzau/

Dagens Gossip