Socialdemokraterne skærper tulliard-kampagne mod DF

Socialdemokraterne har i den seneste uge kørt annoncer, hvori man advarer Dansk Folkepartis vælgere om, at en stemme på partiet er en stemme på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Og med tre dage tilbage til valget skærper S angrebene på DF. Det sker ved at udvide den "Tulliard-kampagne" mod DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, som S lancerede sidste år.

Her påstod S, at DF havde afgivet løfter for mindst 155 milliarder kroner. Kristian Thulesen Dahl afviste dog dengang blankt S-tallene som overdrevne.

Siden voksede tallet til 181 milliarder kroner, og ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har Socialdemokraterne nu fundet nye valgløfter fra Thulesen Dahls parti for ekstra 50 milliarder kroner.

Dermed er den ubetalte regning for DF's valgløfter nu samlet oppe på cirka 230 milliarder kroner, mener Sass Larsen.

- Siden valgkampen gik i gang, har vi bedt Dansk Folkeparti om at få orden på regnearket, så der er styr på, hvad man går rundt og lover vælgerne. Og hvad man rent faktisk har råd til, siger Henrik Sass Larsen.

Han peger på, at Socialdemokraterne har set i alt 125 forslag fra DF, som partiet ikke har fundet finansiering til. Det er alt fra to ugentlige gåture til ældre til flere penge til forsvaret og adgang til sygeplejersker på småøer.

- Nu er der tre dage tilbage i valgkampen. Det er på tide, at DF streger ud i valgløfterne, så man ikke går til valg på et falsk grundlag. Alt andet vil være det rene bedrageri, for det kan ganske enkelt ikke hænge sammen, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip