Socialdemokraterne skifter lejr: Vil skærpe grænsekontrol

Skrevet af admin

30/08/2015

Mest læste i dag

En stribe tragiske historier om menneskesmugling hen over sommeren får Socialdemokraterne til at kræve, at man udnytter Schengen-reglerne til det yderste ved landets grænser.

Grænsekontrollen skal sætte en stopper for menneskesmugleres "kyniske menneskesyn", siger partiets retsordfører, Trine Bramsen, til DR Nyheder.

- Det handler om at forfølge spor, indføre nummerpladekontrol og så om at gå lige til grænsen i forhold til, hvad Schengen-reglerne byder i forhold til antallet af kontroller, vi må gennemføre, siger Trine Bramsen.

Hidtil har skrappere grænsekontrol primært været et politisk ønske, der har været fremført af blå blok med Dansk Folkeparti i spidsen.

Også Socialdemokraterne har flere gange tidligere fremsat ønsket om grænsekontrol, og partiet vil tage forslaget med til forhandlinger om det kommende politiforlig.

Ordføreren fastslår, at forslaget ikke er det samme som Dansk Folkepartis drøm om grænsebomme.

- Det her handler ikke om Dansk Folkepartis grænsebom, hvor man står et fast sted, og hver dag generer lovlydige danskere. Det handler om, at vi går målrettet efter de kriminelle, fordi de lige nu tjener penge på at sætte flygtningenes liv på spil, siger retsordføreren.

SF, som sad i regering med Socialdemokraterne og Radikale fra 2011 til 2014, mener, at Bramsen er helt på afveje.

- Vi løser det ikke med toldere og grænsebomme. Det kalder på europæisk samarbejde og internationale løsninger. Det kalder på, at Danmark har en ordentlig ulandsbistand, hvor der er allermest behov for hjælp, siger SF's gruppeformand, Jonas Dahl, til Ritzau.

/ritzau/