Socialdemokraterne smider kongemager ud

Efter et meget dramatisk forløb i Allerød, der endte med, at Jørgen Johansen (K) blev borgmester med Lea Herdals socialdemokratiske stemme, er hun nu smidt ud partiet.

Hun gik imod sit eget parti og stemte på De Konservatives kandidat i stedet for som aftalt og som resten af gruppen at stemme på John Køhler (V), som dermed løb med flertallet og borgmesterposten.

Det skriver sn.dk på baggrund af en pressemeddelelse fra Socialdemokraterne fra Allerød.

Socialdemokraterne i Allerød meddeler i en pressemeddelelse til Frederiksborg Amts Avis, at byrådsgruppen ikke mener, at der er den fornødne tillid til et fortsat samarbejde med Lea Herdal, og at hun derfor ekskluderes af gruppen.

- For Socialdemokraterne i Allerød er tillid vigtigt. Vi ønskede at indgå én aftale og overholde én aftale. Lea Herdal valgte imidlertid på konstitueringsaftenen at løbe fra aftalen bag om ryggen på resten af gruppen, hedder det i pressemeddelelsen

- Dermed brød Lea Herdal med tilliden til sin gruppe. Den nye socialdemokratiske byrådsgruppe har derfor ikke andet valg end at udmelde Lea Herdal af gruppen, skriver Socialdemokraterne blandt andet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip