Socialdemokraterne støtter gerne grænsekontrol

Socialdemokraterne vil gerne støtte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvis regeringen vil indføre midlertidig grænsekontrol. Det siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, til Ritzau.

- Socialdemokraterne er klar til at til at bakke op, såfremt regeringen og myndighederne mener, at det er nødvendigt med en midlertidig grænsekontrol, siger han.

- Men det er regeringen, der har ansvaret for at se på, om det er nødvendigt. Der har vi forstået på statsministeren, at det er ikke der, man er nu. Det tager vi til efterretning. Men skulle der blive behov for det, så er Socialdemokraterne klar til det.

Den politiske ordfører opfordrer statsministeren til straks at indkalde Folketingets partier til drøftelser om, hvad regeringens planer er.

- Regeringen har lovet en straksopbremsning, men skærer nu i ulandspengene. Det er ikke et overbevisende svar i den situation, vi står i, siger Nicolai Wammen.

- Der er blandt andet brug for en styrket indsats i nærområder, så at færre flygter til Europa og dermed også til Danmark. Der er også brug for, at man i EU ser på, hvordan man styrker indsatsen ved de ydre grænser.

/ritzau/

Dagens Gossip