Socialdemokraterne støtter gerne grænsekontrol

Socialdemokraterne vil gerne støtte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvis regeringen vil indføre midlertidig grænsekontrol. Det siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, til Ritzau.

- Socialdemokraterne er klar til at bakke op, såfremt regeringen og myndighederne mener, at det er nødvendigt med en midlertidig grænsekontrol, siger han.

- Men det er regeringen, der har ansvaret for at se på, om det er nødvendigt. Der har vi forstået på statsministeren, at det er ikke der, man er nu. Det tager vi til efterretning. Men skulle der blive behov for det, så er Socialdemokraterne klar til det.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Sverige onsdag meddelte onsdag, at der fra torsdag klokken 12 vil blive indført midlertidig grænsekontrol ved den svenske grænse.

Den beslutning får dog ifølge Lars Løkke Rasmussen ikke umiddelbart den danske regering til at reagere. Det sagde statsministeren onsdag, selvom Venstre-regeringens parlamentariske grundlag kræver handling.

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance mener, at der skal indføres midlertidig grænsekontrol i Danmark.

Socialdemokraternes Nicolai Wammen opfordrer statsministeren til straks at indkalde Folketingets partier til drøftelser om, hvad regeringens planer er på området.

- Regeringen har lovet en straksopbremsning, men skærer nu i ulandspengene. Det er ikke et overbevisende svar i den situation, vi står i, siger han.

- Der er blandt andet brug for en styrket indsats i nærområder, så færre flygter til Europa og dermed også til Danmark. Der er også brug for, at man i EU ser på, hvordan man styrker indsatsen ved de ydre grænser, siger Wammen videre.

/ritzau/

Dagens Gossip