Socialdemokraterne taber terræn med smalt blåt flertal

Selv om Socialdemokratiet stadig er Folketingets største parti med 45 mandater, rækker det ikke til regeringsmagten, fordi Lars Løkke Rasmussen (V) støttes af et smalt flertal på 89 blå mandater mod 86 røde mandater i Folketinget.

Det viser Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau.

Socialdemokraterne taber terræn til 25,4 procent af stemmerne. Det er mere end et procentpoint mindre end i målingen for en måned siden, så partiet får to mandater mindre end ved valget.

Derimod vinder såvel De Radikale som SF frem til henholdsvis 5,3 procent og 4,8 procent af stemmerne. Det giver ni Radikale mandater og otte til folkesocialisterne, så begge partier vinder et mandat mere end ved valget.

Alternativet går frem til 5,0 procent af stemmerne og får ni mandater ligesom nu. Mens Enhedslisten går frem til 8,8 procent af stemmerne eller 15 mandater - et plus på én.

Venstre har tabt pusten i flere meningsmålinger og får 19,1 procent af stemmerne. Det er lidt mindre end i målingen for en måned siden. Det giver 34 mandater ligesom ved valget, da Løkke dannede sin mindretalsregering.

Det største borgerlige parti er stadig Dansk Folkeparti, som får 21,3 procent af stemmerne som for en måned siden. Det giver 38 mandater eller et mere end ved valget.

Liberal Alliance får 7,1 procent af stemmerne. Det er præcis det samme som for en måned siden og giver 12 mandater. Derimod går De Konservative tilbage til 2,6 procent af stemmerne og fem mandater. Begge partier får ét mandat mindre end ved valget.

Voxmeter har 5.-11. oktober telefonisk interviewet 1041 repræsentativt udvalgte vælgere. Heraf var 21,6 procent usikre på, hvilket parti de støtter, stemmer ikke eller vil stemme blankt. Målingens maksimale usikkerhed er +/- 2,6 procentpoint.

/ritzau/

Dagens Gossip