Socialdemokraterne: Ynkelig kritik af Lykketoft

Det skriver Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), på Twitter som reaktion på, at oppositionen har rettet et voldsomt angreb på Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), der beskyldes for at være en partisoldat og for ikke at sætte sig nok i respekt over for regeringen.

»Han er i spil til formand for FNs generalforsamling - men ikke god nok til VKLA. Pinligt niveau,« skriver Magnus Heunicke.

Omdrejningspunktet i oppositionens kritik er, at der siden regeringsdannelsen i oktober 2011 løbende har været sat kritisk fokus på, at de enkelte ministre og ministerier ikke lever op til de vejledende regler for høringsfrister og svartider i Folketinget.

Lykketoft har flere gange kritiseret regeringen for det i medierne, men det er ikke nok, mener de borgerlige partier, der beskylder ham for ikke at reagere tilstrækkeligt, fordi han – stik imod sin rolle i deres øjne agerer partipolitisk.

Blandt koret af kritikere i oppositionen er Venstres politisk ordfører, Inger Støjberg (V), der siger til Berlingske, at »det mere er en socialdemokrat og en partisoldat end en formand, der sidder i stolen«, og at »det aldrig har været meningen med den post«.

Mogens Lykketoft siger til avisen, at angrebene i hans øjne er »tarvelige«, og at det havde klædt politikerne, hvis de var kommet direkte til ham med deres kritik.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip