Socialminister afsætter millioner til børn bag seksuelle overgreb

I øjeblikket findes der kun ét sted i landet, hvor man udreder og behandler børn, der har misbrugt andre børn seksuelt. Det er JanusCentret i København, og her er maksimumkapaciteten for, hvor mange børn de kan udrede og ikke mindst behandle, nået.

»Vi vil bruge pengene på at skabe flere tilbud som JanusCentret rundt om i landet. Det er for det første ikke hensigtsmæssigt, at det kun er i København, at børn kan blive hjulpet, og samtidig skal vi have gjort en større indsats på området,« siger Karen Hækkerup til Søndagsavisen.

Og det er nødvendigt med ekstra ressourcer, hvis der skal gøres mere ved problemet over hele landet. For det, at børn krænker hinanden, er absolut ikke noget, vi kan lide at tale højt om, forklarer direktør i JanusCentret.

»Det er ekstremt tabubelagt. Især for de forældre, der oplever, at deres børn er krænkere,« siger psykolog og direktør i JanusCentret, Mimi Strange.

Konservative er med i forliget om satspuljemidlerne og er derfor også med til at udmønte, hvordan pengene skal bruges.

»Vi bakker klart op om at afsætte midler til at styrke indsatsen på området. JanusCentret er et rigtigt vigtigt projekt. For når man taler om børn, der bliver krænket seksuelt, tænker man altid på, at det er voksne, der er krænkerne. Og desuden er det både børnene, der bliver krænket, og krænkerne, der har brug for hjælp, så derfor har vi brug for ekstra ressourcer,« siger Benedikte Kiær fra Konservative.

De 24,5 millioner kroner skal både gå til undervisning og behandling af børn, og det primære formål at få oprettet mindst ét nyt center som JanusCentret i en anden del af landet.

BNB

Dagens Gossip