Socialminister fastsætter ny officiel fattigdomsgrænse

»Jeg vil arbejde videre med afsavnsindikatorer, sociale afsavn og risikofaktorer, som også foreslås, men den økonomiske fattigdomsgrænse gælder altså nu,« siger socialminister Karen Hækkerup på et pressemøde ifølge dr.dk.

Ifølge beregninger fra Rådet for Socialt Udsatte vil den nye fattigdomsgrænse betyde, at antallet af langvarigt fattige danskere er tredoblet på bare 11 år, og der i dag lever 42.000 langvarigt fattige i Danmark. Det oplyser Rådet for Socialt Udsatte.

Indførelsen af en ny fattigdomsgrænse vækker glæde i regeringspartiet SF.

»Fattigdommen har mange konsekvenser, men går især ud over børnene. Hvad enten den økonomiske fattigdom betyder, at man bliver sat ud af sin bolig eller ikke kan gå til de samme fritidsaktiviteter som vennerne. Men særligt for de børn, der vokser op i fattigdom, risikerer man, at de dårlige levevilkår bliver en følgesvend resten af deres liv,« siger politisk ordfører Jonas Dahl (SF).

Ifølge udvalgets anbefalinger er studerende eller familier med studerende ikke en del af ordningen. Man kan altså ikke betegnes som fattig, hvis man som studerende tjener under 103.000 kroner om året.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup nedsatte som en del af regeringsgrundlaget i maj 2012 et ekspertudvalg, der skulle se nærmere på muligheden for at fastsætte en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Selvom man aldrig tidligere har haft en officiel fattigdomsgrænse i Danmark, har flere kommuner i mange år arbejdet med deres egen. I Aarhus Kommune vurderer man eksempelvis, at en person er fattig, hvis vedkommende har under 100.000 kroner til rådighed om året.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip