Socialministeren sikrer handicappede flere klagemuligheder

»Vi tiltræder tillægsprotokollen til FNs handicapkonvention for at give handicappede mulighed for at få klagesager afgjort gennem FNs handicapkomite, hvis man mener, ens rettigheder er blevet krænket nationalt. For mennesker med handicap er det et stort og vigtigt skridt at få deres retsstilling styrket. Det er et stærkt signal om, at vi tager vores internationale forpligtelser alvorligt, og det har været et stort ønske fra Dansk Handicap Forbunds side, at vi tilsluttede os den,« siger Annette Vilhelmsen.

I starten af oktober udgav SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, en undersøgelse, der viste, at 23 procent af personer med et større fysisk handicap og 32 procent med et større psykisk handicap oplevede diskrimination. Diskriminationen fandt sted på arbejdspladser, på uddannelserne og i mødet med sundhedssystemet.

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), er meget tilfreds med ministerens beslutning og ser en stor signaleffekt over for handicappede.

»Dermed anerkender de, at personer med et stort handicap kan blive diskrimineret. Og i sidste ende, betyder det, at vi kan få nogen til at kigge ind i Danmark, for at se, om vi lever op til vores internationale forpligtelser. Det betyder rigtigt meget, fordi vi engang imellem i Danmark er lidt - i gåseøjne - selvfede,« siger han.

Den danske tilslutning til tillægsprotokollen betyder, at komiteen kan komme på besøg i Danmark, hvis de ser en systematisk krænkelse af rettigheder i landet.

»Det styrker handicappedes retssikkerhed i forhold til, at Danmark skal efterleve internationale konventioner, og fordi komiteen kan gå ind og anbefale Danmark, at man kan tage nogle bestemt initiativer, som afskaffer diskriminationen. For når nu diskriminationen er der, så er det vigtigt, at den elimineres,« siger Stig Langvad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip