Socialpædagogerne: Dobbeltdrab har ikke ændret meget

Skrevet af admin

29/09/2015

Mest læste i dag

I maj måned sidste år endte en læge og socialrådgivers liv tragisk i et blodigt knivstikkeri, da en dengang 28-årig psykisk syg beboer gik amok på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland.

Tirsdag begynder retssagen mod ham ved Retten i Nykøbing Falster.

Beboeren var inden overfaldet blevet udskrevet fra det psykiatriske hospital i Vordingborg, og personalet på Saxenhøj havde ikke adgang til hans journal.

Det var problematisk, mener formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, og efter hændelsen var der da også politisk vilje til at kigge på procedurerne omkring sikkerhed og information på landets forsorgshjem.

Ifølge Benny Andersen er der dog endnu ikke sket tilstrækkelige ændringer omkring eksempelvis patienternes journaler.

- Der er sket ændringer nogle enkelte steder, men det er ikke mit indtryk, at det er sket alle steder. Jeg synes, at situationen efter Saxenhøj er lidt for uændret, siger han.

- Det virker som om, at man snakker om en masse initiativer, men så føles det lidt som om, at det går i glemmebogen, indtil der sker noget forfærdeligt igen, lyder det fra forbundsformanden.

Hos Saxenhøj har man siden sidste års hændelse styrket sikkerheden, siger forstander Erik Søndergaard, der understreger, at sikkerheden dog også var god inden.

- Det er klart, at efter episoden blev vi endnu mere skarpe på at styrke sikkerheden, og i vores drøftelser med Arbejdstilsynet har vi efterfølgende blandt andet implementeret et nyt risikovurderingssystem, siger han.

Den psykisk syge tidligere beboer er - ud over det dobbelte manddrab - også tiltalt for drabsforsøg på en anden Saxenhøj-beboer og for vold mod ansatte fra Hvidovre Psykiatrisk Hospital og retspsykiatrisk afdeling på Oringe i Vordingborg.

Manden nægter sig skyldig, oplyser hans advokat.

/ritzau/