Socialrådgivere føler sig kvalt i papirarbejde

Oven på en stor sag om en misbrugt søskendeflok i Horsens efterlyser Dansk Socialrådgiverforening et større fokus på det praktiske arbejde med udsatte børn mere end fokus på rapportering og kontrol.

Det fortæller næstformand i foreningen Niels Christian Barkholt oven på sagen, hvor seks børn flere gange blev sendt tilbage til de forældre, der misbrugte dem.

Oven på sagen har flere foreninger efterlyst flere ressourcer, mens Kommunernes Landsforening beder om arbejdsro til at implementere de reformer, der de seneste år er vedtaget på området.

- Det er en tragedie, der er sket i Horsens. Der vil altid ske fejl, men vi kan gøre det meget bedre, end det bliver gjort i dag, siger Niels Christian Barkholt.

For ham er det afgørende, at den store afrapportering og det meget papirarbejde, der for nuværende udføres, bliver mindsket. Kommunerne er ifølge Dansk Socialrådgiverforening allerede på vej.

- Kommunerne er på vej væk fra en blind økonomisk tænkning. Nu mangler vi bare at få Ankestyrelsen, Socialstyrelsen og Socialministeriet med. De er stadig optaget af kommaer og punktummer. Socialrådgiverne er hængt op på alle mulige detaljerede formkrav og bureaukrati.

- Vi bruger nærmest udelukkende tiden på at sidde foran en computerskærm, siger Niels Christian Barkholt.

Hvis man kan mindske den del af arbejdet, vil det frigøre mange ressourcer. Dansk Socialrådgiverforening så gerne, at antallet af målepunkter og ting, der skal indberettes, blev lavet helt om.

- Vi vil meget gerne blive målt på, om de underretninger, der kommer, bliver behandlet. Og om der bliver lavet en handleplan.

- Men det skal gøres enkelt og smidigt. Og så vil vi gerne måle på, om det, vi rent faktisk gør med børnene og familierne, virker. Det vil hjælpe os til at bruge vores tid rigtigt, siger Niels Christian Barkholt.

/ritzau/

Dagens Gossip