Socialrådgivere vil af med bureaukrati-tid

Sådan lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening, der roser Produktivitetskommissionens anbefalinger om mindre bureaukrati i den offentlige sektor.

»Vi kan kun klappe i hænderne. Vi har i dag 80 procent af vores tid, som går til bureaukrati og administration,« siger Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, hvis medlemmer blandt andet bemander mange af landets jobcentre.

Produktivitetskommissionen foreslår, at der i stedet for fokus på rapportering stilles skarpt på de konkrete resultater - som hvor tilfreds fru Hansen er med sin hjemmehjælp.

Majbrit Berlau advarer dog om et ændret fokus, uden at man er enige om, hvad et godt resultat er. »Man skal også drøfte, hvilke resultater, man vil opnå,« siger hun.

Et andet element i Produktivitetskommissionens rapport lægger vægt på, at overenskomsterne gøres mere brede og fleksible. Det er Majbrit Berlau ikke meget for, da det vil ødelægge fordelene ved de centrale aftaler, hvor man kan se længere frem i tiden og for eksempel undgå økonomiske kriser.

»Det er stærkt bekymrende, at man er så optaget af at udfordre overenskomstsystemet. Med det system har vi været i stand til at omlægge i tide, før det gik galt - modsat mange af de sydeuropæiske lande,« siger Majbrit Berlau.

Dagens Gossip