Socialt udsatte i Kolding kvitter smøgerne

I Kolding har man haft succes med at få socialt udsatte til at kvitte tobakken. Resultaterne er opnået i projektet ”Slå Tobakken”.

46 procent procent borgerne er efter endt rådgivningsforløb røgfrie, mens 30 procent har reduceret deres tobaksforbrug, og endelig er 28 procent røgfrie efter 6 måneder fra rygestopdatoen.

Det er resultater, der er en anelse bedre, end de landsdækkende tal fra Rygestopbasen, der dækker alle samfundsgrupper. Deltagerne er den hårde kerne, som i gennemsnit har røget 26 cigaretter om dagen de sidste 32 år.

De gode resultater skal ses i lyset af, at der er tale om en målgruppe, der traditionelt er svær at få i tale. Således havde halvdelen af deltagerne alene en folkeskole, eller et kort specialarbejder kursus, som højeste opnåede uddannelse, og deltagere uden for arbejdsmarkedet udgjorde over 65 procent.

- I Kolding Kommune arbejder vi med at designe en ny form for velfærd. Mennesker, der er socialt udsatte, er ligesom resten af befolkningen, også interesserede i at holde op med at ryge. ”Slå tobakken” er et rigtig godt eksempel på, at det kan betale sig at have forskellige tilbud på hylderne til forskellige behov, fortæller Mette Balsby (V), formand for Forebyggelses- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune.

Metoden har været en rummelig og fleksibel rygestoppakke, med individuel rygestoprådgivning ved erfarne rygestoprådgivere, kombineret med muligheden for at få gratis rygestopmedicin.

Forebyggelses- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune har allerede besluttet at gøre projektet til et permanent tilbud, som indgår i en del af Kolding Kommunes Selvværdsstrategi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip