Socialt udsatte: Satspuljen er ikke nok hjælp til fattige

»Der skal nye penge på bordet, hvis man skal have vendt den skæve udvikling, der har været,« siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, til Information og henviser til, at Danmark ifølge Fattigdomsudvalget har fået tre gange så mange fattige i Danmark i løbet af de seneste 11 år.

Midlerne i satspuljen er finansieret ved en vis procentdel af stigningen i årslønnen, men kun hvis stigningen er over to procent, og det vil først ske i 2017 på grund af den økonomiske krise, forventer Finansministeriet.

Jann Sjursen mener, at det er grotesk, at man ikke vil tilføre ekstra midler.

»Hvis man vil lave egentlige fattigdomsstrategier, så handler det altså også om at adressere de problemstillinger, som fattige og udsatte borgere har. Og det koster penge.«

Jonas Dahl, politisk ordfører for SF, som tidligere har udtalt, at den nye fattigdomsgrænse giver mulighed for at »prioritere og tilrettelægge en målrettet indsats på det socialpolitiske område, for eksempel når satspuljen skal udmøntes«, pointerer, at det vigtigste er, at Danmark nu har en fattigdomsgrænse.

Ifølge socialminister Karen Hækkerup (S) er der ikke planlagt større investeringer til de nyligt definerede fattige. Hun fremhæver over for avisen, at regeringen sammen med Enhedslisten på sidste års finanslov fandt 1,1 milliarder kroner til tilskud til tandbehandling af kontanthjælpsmodtageren. Hun vil dog ikke garantere flere penge til socialt udsatte med næste finanslov.

»Nu er det ikke mig, der forhandler finanslov, men det gjorde vi sidste år, og det er jeg rigtigt glad for,« siger ministeren til Information.

Dagens Gossip