Sodavand og junkfood ødelægger din hukommelse

Dårligere hukommelse og svært ved at tilegne dig ny viden. Det kan blive konsekvensen efter en uge med eksempelvis hotdogs, burgere, pizza, sodavand, is og slik, skriver mx.dk.

Et nyt forskningsstudie fra universitetet New South Wales fastslår desuden, at det samme sker, hvis man drikker sodavand i en uge trods en sund diæt.

Vi er ligeglade: Salget af kanelsnegle er steget efter advarsel mod kanel

Det kommer bag på forskerne, at skaderne kan ske allerede efter en uge:

- Det overraskende ved forsøget er hastigheden, hvormed ødelæggelserne af hukommelsen sker. Vores foreløbige tyder også på, at skaderne ikke umiddelbart bliver genoprettet ved en sundere diæt, fortæller Magaret Morris, professor New South Wales afdeling for Medicinsk forskning.

Forsøget blev udført på rotter. Det viste sig, at et højt indtag af sukker og sukker giver betændelser i det område af hjernen, som hedder hippocampus, der bestemmer hukommelse og orienteringsevner.

- Vi ved, at fedme skaber betændelsestilstande i kroppen, men vi har ikke tidligere vidst, at det også skaber hjerneforandringer, siger Magaret Morris.

Advarsel: Tyggegummi giver dig hovedpine

Skaderne i hjernens hippocampus kommer før man bliver fed.

Nu vil forskerne undersøge om junkfood kan medføre, at hjerneskaderne også betyder, at hjernens evne til at sige stop for mere mad også ødelægges af den fede og søde junkfood.

Dagens Gossip