Søfolks forsvarer håber på præventiv effekt af erstatning

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Det er et vigtigt plaster på såret, som de to danske søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn i dag har fået i Københavns Byret.

Det siger Heidi Steen Jensen, som er advokat for de to danske søfolk.

Fredag har de fået rettens ord, for at Ekstra Bladet krænkede deres privatliv med sin dækning, mens de to sad fanget som gidsler i Somalia.

- Vi har fået rettens ord for, at Ekstra Bladet er gået for langt i sin dækning, siger hun.

- Retten lægger vægt på, at det faktisk havde været muligt for Ekstra Bladet at dække sagen uden for eksempel at vise billeder og henviser til en beskyttelse, man har i Genève-konventionen om krigsfanger.

Københavns Byret har bestemt, at Ekstra Bladet og JP/Politikens Hus skal betale godtgørelse på 600.000 kroner i alt til de to søfolk, som havde krævet en million kroner.

Beløbets størrelse har ikke været det afgørende i sagen, siger advokaten.

- Vi havde påstået 500.000 kroner til hver, men vi fokuserer på, at vi har fået rettens ord for, at Ekstra Bladet gik for langt.

- Beløbet betyder selvfølgelig noget i forhold til, at hvis det havde været en godtgørelse på 5000 eller 10.000 kroner, så kunne Ekstra Bladet have været ligeglade og gjort det igen.

- Men med 300.000 kroner skal der mere til, at man gør det. Jeg håber, at de 300.000 kroner til hver kan have en præventiv effekt, siger hun.

/ritzau/