Søgning efter soldater fra helikopterkollision stoppes

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

En massiv søgning efter 12 amerikanske marinesoldater, der var om bord på to helikoptere, som fredag kolliderede i luften omkring Hawaii, er blevet indstillet.

Det oplyser den amerikanske kystvagt tirsdag lokal tid ifølge Hawaiinewsnow.com.

- Beslutningen om at indstille eftersøgningen uden at finde nogen overlevende er ekstrem vanskelig, og jeg ved, at jeg taler på vegne af hele kystvagten, når jeg siger, at vores tanker og bønner er hos marinekorpsets helikopterenhed og særligt med familier og kære til dem, der savnes, siger kaptajn Jim Jenkins, fungerende chef for kystvagtens 14. distrikt.

Ifølge Jenkins har man via sonarudstyr og dykkere fundet vragdele fra de to helikoptere på havbunden. Men ingen personer er altså blevet fundet.

Marinesoldaterne var i gang med en rutinemæssig natøvelse, da noget gik galt klokken 22.40 fredag aften. Kollisionen kunne ifølge vidner ses som en "ildkugle" på himlen.

Tidligere tirsdag kom det frem, at alle fire redningsbåde fra helikopterne var blevet fundet, men der var ingen tegn på, at der nogensinde havde været nogen i dem.

De 12 savnede soldater er mellem 21 og 41 år gamle ifølge Hawaiinewsnow.com. Flere af dem har børn, og to af dem er blevet gift med deres respektive partnere for nylig.

Søgningen efter soldaterne blev i begyndelsen vanskeliggjort af dårligt vejr, men forholdene har været bedre mandag og tirsdag, lyder det.

/ritzau/