Søn med Downs Syndrom blev ikke inviteret til fødselsdag: Moderens reaktion rører tusinder

Canadiske Jennifer Kiss-Engeles søn Sawyer blev ikke inviteret, da en af hans klassekammerater for nylig holdt sin fødselsdagsfest. Faktisk var Sawyer, som har Downs Syndrom, det eneste barn ud af 23 i klassen, der ikke var inviteret med.

Det skriver Daily Mail.

Det fik Jennifer Kiss-Engele til at skrive et åbent brev til klassekammeratens forældre:

- Jeg ved, det ikke er fordi, han er ondskabsfuld, du kan ikke møde et gladere barn.

- Jeg ved, det ikke er fordi, han ikke er sjov. Han har god humor og en smittende latter.

- Jeg ved, det ikke er fordi, ham og dit barn ikke kommer godt ud af det med hinanden, for han har nævnt dit barns navn ved adskillige lejligheder.

- Den eneste grund til, at du besluttede det var okay ikke at invitere min søn til dit barns fødselsdagsfest er, at han har Downs Syndrom.

Sådan skriver Jennifer Kiss-Engele i sit åbne brev.

- Jeg er ked af, at du ikke er informeret, måske skræmt, eller uforstående omkring, hvad det vil sige at have Downs Syndrom. Jeg ved, at hvis du vidste mere om Downs Syndrom, ville du ikke have truffet denne beslutning, fortsætter Jennifer Kiss Engele.

Hun fortæller, at hun ikke er vred, men gerne vil benytte lejligheden til at forklare, hvad det vil sige at have Downs Syndrom, og hvordan hun ville ønske, at de lærte hendes søn bedre at kende.

- At have Downs Syndrom betyder ikke, at du ikke vil have venner. Det betyder ikke, at du ikke har følelser. Det betyder ikke, at du ikke kan lide at gå til fødselsdagsfester. Mennesker med Downs Syndrom vil gerne de samme ting, som du og jeg vil, skriver Jennifer Kiss-Engele.

- Jeg vedkender, at vi alle begår fejl og når det kommer til stykket, tror jeg, vi begge kunne have gjort det bedre, tilføjer hun.

Siden Jennifer Kiss-Engele lagde sit brev på det sociale medie Facebook i torsdags, har det fået mere end 7.500 likes, knap 3.500 delinger og mere end 1.000 kommentarer.

Du kan læse hele brevet på engelsk lige her.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip