Sønderborg kommune iværksætter et nyt projekt til forebyggelse af unge der ryger ud i misbrug

Denne kampagne følger Sønderborg kommune nu op på, ved at skabe fokus på de unge i gruppen 13-23 år.

Til at støtte op om det 3-årige projekt har kommunen samlet en række medarbejdere og ledere fra ungdomsuddannelser, folkeskolens overbygning, politi, SSP-medarbejdere, medarbejdere i kommunen m.fl., som har med unge at gøre. De har været til foredrag med Jakob Demant – en af landets mest anerkendte forskere inden for netop unge og rusmidler.

- Det handler om, at vi vil uddanne de mennesker, som omgås de unge i hverdagen. De skal klædes på til at spotte de unge, som så småt er på vej ud i misbrug. Vi fokuserer på gruppen mellem 13 og 23 år, og det betyder, at det i høj grad bliver nøglepersoner på ungdomsuddannelserne og i skolernes overbygninger, men det bliver også SSP-medarbejderne, gadeplanmedarbejderne og andre, fortæller formanden for socialudvalget Jørgen Jørgensen.

Kommunen vil gå ind, og fokusere på specifikke unge, som man er bekymrede for, og tage hånd om dem, før det bliver for svært for dem at "vende tilbage".

De to forvaltninger, som har været med til at gøre dette projekt muligt er "Børn og Uddannelse" og "Social & Sundhed, som vurderer at kommunen møder udfordringen bedst, ved at arbejde sammen om den.

 

Foto: Dreamstime.com

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip