Sønderborg: Test din sundhed i Sønderskoven

Sporet er en afmærket rute på halvanden km, hvor man kan motionere og teste sin kondi. Alle er velkommen til åbningen af sporet lørdag den 9. februar klokken 13-14.

Sundhedssporet har start og mål på p-pladsen midt på vejen Kathrinelund mellem Sdr. Landevej og Borgmester Andersens Vej. Alle, som kan gå eller løbe et par kilometer – også børn helt ned til ti år – kan teste deres kondi på sporet.

- Vi ved, at kondition er en af de vigtigste faktorer for helbredet. Et højt kondital er en investering i et godt liv, og flere undersøgelser dokumenterer, at bevægelse og aktivitet både forlænger livet og forebygger en lang række sygdomme. Der er mange gode grunde til at bruge sporet, og jeg glæder mig til at se mange den 9. februar, hvor man kan finde ud af, hvordan sporet kan bruges og samtidig hygge sig lidt med en tur i skoven, siger Jesper Rosanes, formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg.

Sønderborgspejderne fra Det Danske Spejderkorps har hjulpet med at etablere sporet, og Hjerteforeningens lokalkomite i Sønderborg vil føre tilsyn med det. Der er også oprettet en skolefunktion omkring sporet, så folkeskoler og ungdomsuddannelser kan bruge det og teste elevernes kondital.

På p-pladsen er der et kort, som viser ruten og som med pile angiver løberetningen. Sporet findes nemt ved at følge de røde pletter, der er malet på træer og stolper.

En infotavle fortæller, hvordan du beregner dit kondital. Det sker ved først at finde sit BMI ud fra vægt og højde og dernæst sit kondital ud fra alder, køn, hvorvidt man har løbet eller gået og endelig den tid, det har taget. Jo højere konditallet er, des bedre er konditionen.

- Det anbefales at varme op i fem-ti minutter med rask gang eller løb, inden man tager ud på sporet. Hvis man ikke er vant til at løbetræne, kan man gå ruten, mens man svinger med armene. Hvis man løber, skal det svare til, at man giver sig 80 pct. Det vil være super at bruge sporet til at forbedre sin kondi og konkurrere med sig selv, siger sundhedsplanlægger i Sønderborg Kommune, Henriette Moos Prokopek.

Dagens Gossip