Søndergaard skyder Skjern på vinderkurs i DM-slutspil

26/04/2016

Efter to indledende nederlag i slutspillet kom Skjern Håndbold tilbage på vindersporet i kampen om håndboldens DM-medaljer.

På hjemmebane vandt Skjern det vitale opgør med 27-25 over Team Tvis Holstebro og bragte sig dermed op på tre point, hvoraf Skjern tog det ene med fra grundspillet.

Skjern ligger nummer to i slutspilsgruppe 1 foran Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg, der begge har to point. De to hold har dog spillet en kamp færre. De mødes onsdag.

De to bedste går videre til semifinalerne, og Team Tvis kunne have sikret sig den ene definitivt med en sejr i Skjern, men Tvis er nu fortsat på seks point i gruppen.

Skjern var i teten i det meste af kampen, men først få sekunder før tid faldt det afgørende mål.

Skjern var forstærket til kampen, efter Kasper Søndergaard var fraværende senest med en ankelskade. Han stemplede ind fra start og tegnede sig for seks af målene, der var med til at sikre Skjerns pauseføring på 13-11.

Omvendt var Tvis handikappet af at skulle undvære landsholdsspilleren Peter Balling for første gang, efter han pådrog en alvorlig knæskade tidligere i slutspillet. Hans mange scoringer kom Tvis til at savne.

Skjern kom også godt fra start i anden halvleg, og efter ti minutter lignede det så småt en afgørelse med føring på 18-13.

Men kort efter blev en Skjern-udvisning kostbar, idet Tvis reducerede med tre kvikke scoringer.

Fem minutter før tid fik Tvis fuld kontakt, da Simon Birkefeldt - Peter Ballings afløser i øvrigt - udlignede til 23-23.

Men i de sidste minutter var Skjern mest effektiv og vandt en kneben og vital sejr.