Søndergaard slutter sidste dag i EU-Parlamentet på bar

Når 58-årige Søren Søndergaard tirsdag aften forlader Europaparlamentets enorme rumskib af en bygning i Strasbourg, er det for sidste gang.

I hvert fald som parlamentariker. Han har været der siden 2007, og allerede sidste år varslede Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, at han ville hoppe af karrusellen i 2014.

Fra afskedsreceptionen med gode kolleger fra sin gruppe, GUE-NGL, skal Søndergaard nu direkte på bar, en venstrefløjs-bar, hvor han ifølge eget udsagn kun har været en enkelt gang, "for kommer du først derhen, har du ingen fremtid".

Men hvad er Søndergaard mest stolt af, hvis han kigger tilbage på de sidste syv år i parlamentet?

- EU-Kommissionen ville engang have indført kødklister i alle lande, men med totalt flertal imod i parlamentet ville forslaget blive forkastet, fortæller han.

Søndergaard skulle faktisk tisse, men lod være. Da der skulle stemmes, så han en socialdemokrat, som ikke havde stemt, og han råbte til hende: Stem!

Hun stemte, og da stemmerne blev talt op, blev forslaget om kødklister forkastet på grund af to stemmer. Så havde Søndergaard tisset og ikke set socialdemokraten sove i timen, havde kødklisteren hersket i EU, mener den danske parlamentariker.

Han har fortrængt sine fortrydelser, siger han.

Når EU-parlamentsvalget er overstået i maj, står han til rådighed for Enhedslisten, som han selv var med til at starte, og i mange år sad i Folketinget for.

- Hvis nogen mener, at jeg kan udfylde en plads der, så er jeg til rådighed. Det er meget vigtigt nu, at venstrefløjen - at Enhedslisten klarer sig godt. Og det vil jeg gerne være med til at sikre, siger Søren Søndergaard.

I afskedsgave fik han af sin danske parlamentskollega Christel Schaldemose (S) et slips med EU-stjerner, som han straks tog på.

- Jeg kommer reelt til at savne Søren her. Ikke hans politik, men Søren som person, siger Schaldemose til afskedsreceptionen.

Søndergaards stol i parlamentet overtages nu af Folkebevægelsens nye spidskandidat 28-årige Rina Ronja Kari.

- Repræsenterer man EU-kritikken, skal man være fremme i skoene. Det er jeg nu, men er jeg det om tre år? Jeg mener, det er det rigtige tidspunkt at give stafetten videre på, siger Søren Søndergaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip