Sønderjyder får en hel måneds regn på bare én sommerdag

68 millimeters regn på én dag, mod normale 72 millimeter regn på en måned.

Det er status i Skrydstrup i Sønderjylland, der ser ud til at blive lørdagens højdespringer i DMI's regnvejrsmålinger, selvom der ud på aftenen stadig holdes øje med voldsomme regnskyl landet over.

- Lige nu er fokus på kraftige regn- og tordenbyger, der har trukket op over landet syd fra, siger vagthavende ved DMI Lars Henriksen.

DMI varsler muligt skybrud inttil klokken to i nat. Men indtil videre har Skrydstrup haft det eneste officielle skybrud, som er situationen, når der måles mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Det er dog ikke kun sønderjyderne, der har haft det vådt dagen igennem.

- Mange steder i den vestlige halvdel af landet har man fået store mængder regn. Det er på Jylland og på Fyn, hvor man nogle steder har fået mellem 20 millimeter og 40 millimeter regn, siger Lars Henriksen.

Beredskabsstyrelsen har da også haft ekstra bemanding i deres centre, der dækker Jylland og Fyn: Thisted, Herning og Haderslev. Men der har ikke været oversvømmelser eller lignende at rykke ud til, oplyser Jens Roland, vagthavende officer i Beredskabsstyrelsen.

Lidt mere travlt har det til gengæld været for redningstjenesterne, hvor Falck klokken 18 havde rykket ud til lidt over 69 vandskader, primært i Sydjylland, Fyn og Midtjylland, og 14 væltede træer. Det oplyser vagthavende Sandra Kronmann fra Falck.

Alligevel er lørdagens våde sommervejr stadig intet at regne mod skybruddet, der ramte i 2011, hvor Falck til sammenligning rykkede ud til 1700 vandskader.

Vagthavende ved DMI, Lars Henriksen, medgiver dog, at lørdag kandiderer til den vådeste dag i sommeren 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip