Sønderjyder slipper skyderne

»Man kan godt blive forbavset over, at der stadig dukker så mange våben op, men vi ser også i forbindelse med vores efterforskning, at rigtigt mange har ting og sager liggende på lofter og i kældre,« siger politiinspektør Svend Erik Larsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt, at våben ikke kommer i de forkerte hænder eller ud at cirkulere i kriminelle miljøer. Derfor opfordrer vi til, at ejerne kommer af sted med dem - jo før jo bedre,« siger han.

Størstedelen af de indleverede våben er luft- og fjedervåben med en kaliber over 4,5 millimeter, som siden 1. juni har været ulovlige at besidde uden særlig tilladelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget 71 luftgeværer, mens der er blevet indleveret 50 rifler eller haglgeværer, 14 pistoler eller revolvere, to maskinpistoler, fem sværd eller sabler og cirka 40 bajonetter og knive.

Dertil kommer en større mængde ammunition, forskellige slagvåben, sortkrudt, tomme granater og 10 dynamitstænger. Sprængstoffer er også omfattet af frit lejde-ordningen, men politiinspektør Svend Erik Larsen opfordrer til, at man ringer og får politiet til at se nærmere på sprængfarlige materialer. Hvis det er nødvendigt, vil sprængstofeksperter sørge for sikker bortskaffelse.

Der er frit lejde for indlevering af ulovlige våben over hele landet måneden ud.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip