Sønderjysk kattekilling rejste 900 kilometer i motorrummet på bil

Kæresteparret Vigdis og Victor Volden havde netop parkeret bilen i Oslo efter at have kørt i 12 timer, da de hørte en lyd fra motorrummet på deres bil. 

Det var svært at finde årsagen til lyden, men da de kiggede helt nede i bunden af motoren, kunne de se en lille pelsklump. 

Det viste sig at være en kun ni uger gammel kattekilling, der tilsyneladende havde valgt at tage en lur det noget utraditionelle sted, da parret havde overnattet i Sønderjylland. 

- Vi kørte fra Danmark om morgenen med målet om at nå Norge samme dag. Vi stoppede tre gange på vejen, og da vi parkerede i Oslo efter næsten 12 timer, hørte jeg katten. Det var utroligt, at den havde overlevet, siger Vigdis Volden til Dagbladet. 

- Jeg var bange for, at den skulle have grimme sår på grund af varmen og den lange tid på motorvejen, men den havde det helt fint, siger hun. 

Parret ringede efter brandvæsenet, der dog mødte en rimelig modvillig kat, der ikke umiddelbart ville reddes. Han sprang ud og løb fra bil til bil, hvilket startede en 12 timers eftersøgning på katten, der til sidst blev lokaliseret i motorrummet på en anden bil. 

Parret sendte et billede af katten til det hotel i Sønderjylland, de havde boet på, og de bekræftede, at det var deres kattekilling, men at der alligevel skulle findes et nyt hjem til den, så de ikke nødvendigvis behøvede få den tilbage. 

Vigdis og Victor overdragede derfor katten til Foreningen For Omplassering af Dyr, der er søsterorganisation til Dyreværnet, og som havde hjulpet med at finde killingen. 

- Det er helt utroligt, at den overlevede turen. Det er varmt, der er rystelser og der er en masse ventilatorer, der kører, siger Sindre Engen, der er daglig leder i  Foreningen For Omplassering af Dyr. 

- Det er en meget lang tur, og det er et held, at den har været med hele vejen, siger hun, ifølge Dagbladet.

Hun understreger dog, at katten var meget dehydreret og skræmt, da dyrlægen tilså den, men at den har det godt igen. 

Killingen er blevet døbt Lille Major, og han er nu blevet 11 uger og er i karantæne på et dyrehotel, men han vil snart få et nyt hjem. 

- Efter karantænen, skal den have et nyt hjem, men det forventer jeg, går temmelig hurtigt. Katten er meget fin og så har den jo en speciel historie, siger Sindre Engen, ifølge Dagbladet. 

Dagens Gossip