Sønderjysk røver stikker af i lånebil

Selv om han havde forberedt sig godt, fik en 35-årig mand kun kort tid på fri fod, efter at han havde begået et røveri mod et apotek i Højer i Sønderjylland.

Iført en hætte med huller til øjnene og bevæbnet med en kniv dukkede manden først på eftermiddagen torsdag op i apoteket og krævede penge.

- Han fik udleveret et beløb og kørte fra stedet i en sort personbil, fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Så langt gik det godt for røveren, og han kunne måske være sluppet godt fra sin ugerning, hvis ikke det havde været for et par årvågne vidner ved apoteket.

- De ser ham parkere bilen og afmontere et par prøveplader. Da han derefter trækker en hue ned over hovedet, beslutter de at ringe til os, forklarer Erik Lindholdt.

Vidnerne bemærker desuden, at der på prøvepladerne står navnet på en bilforhandler i Tønder, og politiet beslutter derfor at aflægge bilforhandleren et besøg.

- Da politifolkene når frem, træffer de en 35-årig mand, der er ved at aflevere en bil, som han har lånt til en prøvetur, fortæller vagtchefen.

Det viser sig, at den 35-årige har både kniv, maskering og udbytte fra røveriet på sig, og han bliver uden videre dramatik anholdt.

/ritzau/

Dagens Gossip