Sønderjyske fik endelig en hjemmesejr

Mens det trods et par dårlige præstationer af FCK med pointtab til følge stadig er svært at få pulsen op over kampen om guldet i Superligaen, er slagsmålet om at undgå nedrykning en ægte gyser.

Med Sønderjyskes sejr over formstærke Esbjerg, ligger tre hold nu side om side på 27 point foran Silkeborg på sidstepladsen med 24 point. Ud over Sønderjyske er det Brøndby og Horsens, og med den dårligste målscore er det nu sidstnævnte, der pludselig er under nedrykningsstregen.

I en livlig og afvekslende kamp gjorde Esbjerg det dog svært for sig selv, da Jesper Lange allerede i det 11. minut så rødt for at slå ud efter en modstander. Og da Lasse Vibe minuttet efter udnyttede, at Esbjerg-forsvaret tog en kollektiv lur, og scorede til 1-0, lignede det en tidlig knockout til vestjyderne.

Med ti mand kom Esbjerg dog fortsat til chancer, og Martin Braithwaite fremtvang et straffespark efter en halv time, som Hans Henrik Andreasen omsatte sikkert.

Intensiteten i lokalopgøret blev bevaret efter pausen, og hos hjemmeholdet var især Lasse Vibe med i meget af det offensive spil. Det var da også et skud fra ham i 52. minut, der banede vejen for en ny føring til hjemmeholdet, da riposten fra skuddet endte hos Florian Hart, der hamrede bolden flot i mål.

Resten af halvlegen forsøgte Esbjerg at komme tilbage for anden gang, men i takt med at de færre kræfter fra ti mand blev opbrugt, løb også det andet comeback ud i sandet. Og så kunne Sønderjyskes Johan Absalonsen i de sidste sekunder lukke kampen på et kontraangreb til slutcifrene 3-1.

Dermed er der lagt op til en række drabelige bunddueller i den kommende tid, hvor nedrykningskandidaterne i indbyrdes dueller formentlig skal afgøre, hvem der skal ned i 1. division. Allerede på søndag gør det løs med Brøndby hjemme mod Sønderjyske.

 

 

 

Dagens Gossip