Sønderjyske fortsætter i klublegendes ånd

Samme dag som Sønderjyskes sportschef Søren Stockfisch blev begravet, leverede de danske ishockeymestre en kæmpe overraskelse i ishockeyens Champions League med en 4-1-sejr over Red Bull Salzburg.

Det skete sidste torsdag og blot fem dage efter, at Stockfisch tabte kampen til en alvorlig kræftsygdom. Nu venter et nyt opgør torsdag aften ude mod de østrigske mestre midt i den svære tid for klubben.

Cheftræner Dan Ceman har oplevet det hele på tætteste hold og er stolt af spillernes måde at håndtere det tragiske dødsfald på.

- Det var en meget følelsesladet uge i sidste uge. Vi spillede kamp samme dag, han døde. Og torsdag var der begravelse, og det var svært at sige, om spillerne ville være drænet.

- Men det var de tydeligvis ikke. De var fulde af energi og stolthed over at spille for Stockfisch. Den flotte sejr var en fantastisk måde at ære ham på.

- Det er en svær tid, og vi kæmper stadig en lille smule med det. Vi forsøgte at have det lidt sjovt i weekenden og se så positivt på det, vi kan, siger Dan Ceman.

Træneren har i fællesskab med direktør Klaus Rasmussen overtaget rollen som sportschef.

- Vi må gøre det bedste, vi kan. Klaus og jeg vil forsøge at udfylde det store hul, der er efterladt os. Det er en stor motivation for os at fortsætte det arbejde, han gjorde.

- Vi må gøre det bedste, vi kan for at ære hans arv, siger canadieren.

Stockfisch var i stand til at bygge klubben op som en af landets bedste, og som blandt andet har medført tre danske mesterskaber de seneste tre år.

- Stockfisch var ekstremt vigtig. Ikke kun for vores klub, men for dansk ishockey generelt. Dansk ishockey har mistet en vigtig person. En person, der havde enorm betydning i at skabe al den succes, vi har haft de seneste ti år.

- Søren og Klaus var rygraden bag at skabe dette. Det vil aldrig helt blive det samme, vurderer Dan Ceman.

- Søren styrede ishockeyklubben med ydmyghed. Han var meget beskeden, og han forsøgte altid at gøre det rigtige. Og spillerne vidste, at organisationen stod bag dem og holdt af dem.

- Derfor ønskede spillerne også at gøre så meget mere for holdet. Det var det, han stod for, og det er det, vi prøver at fortsætte nu, forklarer Dan Ceman.

Torsdagens kamp begynder klokken 19.

/ritzau/

Dagens Gossip