Sønderjyske holder snor i toppen med sent sejrsmål

06/12/2015

De fleste havde indstillet sig på uafgjort, men så dukkede en hollænder pludselig op og sikrede Sønderjyske en 1-0-sejr ude over Esbjerg i Alka Superligaen.

I kampens 84. minut endte bolden hos Sønderjyskes Kees Luijckx i Esbjergs felt, og han scorede kampens afgørende mål, som sikrede Sønderjyske den tredje sejr i ligaen i træk.

Med sejren holder Sønderjyske snor i toppen af ligaen og når op på 31 point på fjerdepladsen, mens Esbjerg går på vinterferie med fem points afstand til Hobro i bunden af rækken.

Specielt efter pausen blev der åbnet for posen, og der var rigeligt med chancer i begge ender til flere scoringer.

Hos Esbjerg var den sidste kamp inden vinterpausen samtidig et farvel til Hans Henrik Andreasen, der 17 år efter sin debut for klubben var med i Esbjergs trup for sidste gang på vestjydernes hjemmebane.

Hans Henrik Andreasen forlader Esbjerg ved årsskiftet, men han håber at fortsætte karrieren som spiller lidt endnu. Andreasen forblev dog på bænken hos Esbjerg, der igen havde Daniel Stenderup og Bjørn Paulsen sammen i det centrale forsvar.

Det holdt dog ikke længe, da Esbjerg efter 27 minutter var nødt til at foretage en ændring, da Casper Nielsen måtte udgå med en skade. Han blev erstattet af Jeppe Brinch, og derefter blev Bjørn Paulsen skubbet frem på banen.

Esbjerg jagtede revanche for sidste gang, Sønderjyske var på besøg og vandt med 4-0 i august.

Sønderjyske havde ingen ændringer i forhold til de to seneste ligakampe og lagde bedst ud med en sprudlende Johan Absalonsen, der i efteråret har scoret ni mål.

Første halvleg endte uden scoringer med gæsterne som det dominerende hold, der følte sig snydt for et straffe kort før pausen, da Tommy Bechmann faldt i feltet, hvor Sønderjyske-lejren appellerede for, at angriberen blev hevet i trøjen.

Esbjerg-afslutninger skulle man kigge langt efter, men kort efter pausen havde Mick van Buren en stor chance, da han blev sendt af sted af Bjørn Paulsen. Men afslutningen strøg over Sønderjyske-målet.

Tempoet blev skruet i vejret i kampen, hvor Sønderjyske i løbet af anden halvleg overlod mere initiativ til hjemmeholdet.

Nicki Bille var igennem et par gange i halvlegens første 20 minutter, hvor Esbjerg generelt kom til flere muligheder, og i kampens 66. minut blev Bille spillet fri af Lasse Rise, men angriberens lob var nemt at redde for Marin Skender i Sønderjyskes mål.

Sønderjyske svarede igen nogle minutter efter, da Bechmann strøg igennem. Men afslutningen blev blokeret af den ene stolpe, og to minutter efter havde Mick van Buren en kæmpe chance i den anden ende helt fri foran Skender.

Van Buren misbrugte dog chancen en meter fra mål, da Skender leverede en klasseredning. Seks minutter før tid snuppede gæsterne så alle tre point, da en høj bold blev headet for fødderne af Luijckx, der udplacerede Martin Dubravka.