Sønderjyske sætter pointrekord med sen sejr over FCN

24/04/2016

Sønderjyske er tilbage på andenpladsen i Alka Superligaen.

Søndag vandt denne sæsons store overraskelse på to sene scoringer 3-1 hjemme over FC Nordsjælland, så Sønderjyske har 46 point for 26 kampe.

FC Nordsjælland er nummer otte med 33 point.

Pierre Kanstrup blev matchvinder med sin scoring til 2-1 i dommerens tillægsminutter, og kort efter slog Nicolaj Madsen sejren endegyldigt fast.

Dermed satte sønderjyderne en bemærkelsesværdig klubrekord, idet Sønderjyske aldrig tidligere har været oppe på at have så mange point i Superligaen.

I 2011/12-sæsonen nåede Sønderjyske op på 44 point, da klubben blev nummer seks.

Sønderjyske var toneangivende i de første 45 minutter, men FC Nordsjælland havde en glimrende mulighed efter 13 minutter.

Sønderjyske-målmand Marin Skender fik dog reddet Martin Vingaards ellers flot placerede frispark.

Efter 26 minutter kom Sønderjyske i spidsen. Det skete på spektakulær vis, da Marc Pedersen strøg til baglinjen og spillede bolden skråt bagud til Tommy Bechmann.

Den 34-årige angrebsveteran viste flot teknik, da han dirigerede bolden bagom sit eget støtteben og ind i netmaskerne forbi FC Nordsjælland-målmand David Jensen, der intet kunne gøre.

1-0 til hjemmeholdet holdt resten af første halvleg, selv om Joshua John ramte stolpen for gæsterne.

Efter 64 minutter reagerede FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand, der sendte Emiliano Marcondes og Souheib Dhaflaoui på banen i stedet for Martin Vingaard og David Moberg Karlsson.

FC Nordsjælland begyndte at indtage en dominerende rolle, og 13 minutter før tid misbrugte Joshua John en stor chance. Han blev spillet fri i løb mod mål, men sparkede bolden over målrammen.

Seks minutter før tid gik den ikke længere for Sønderjyske, da Andreas Maxsø headede 1-1-scoringen over Marin Skender.

Kort tid efter var Lasse Petry tæt på at bringe FC Nordsjælland foran, da han sendte bolden lige forbi mål.

I stedet blev Pierre Kanstrup matchvinder, da han kanonerede bolden i mål til stor jubel for tilskuerne i Haderslev.

Nicolaj Madsen fuldendte festen med en flot scoring direkte på frispark.