Sønderjyske sender Skjern tæt på DM-exit efter sejr

03/05/2016

Sønderjyske kom med på yderste mandat i herrernes håndboldslutspil, men efter fire kampe i slutspillet er Sønderjyske stadig i spil til en overraskende plads i semifinalerne.

Tirsdag vandt sønderjyderne med 29-26 over Skjern, der nu ligger sidst i gruppe 1 og nærmer sig exit.

Sønderjyske har fire point, mens Skjern har tre point, begge for fire kampe. Team Tvis Holstebro og Bjerringbro/Silkeborg har henholdsvis seks og fire point for hver tre kampe. De to sidstnævnte tørner sammen onsdag.

Første halvleg var ekstremt lige, og på intet tidspunkt førte et af holdene med mere end et mål.

Begge hold scorede nærmest efter behag i begyndelsen, og efter ti minutter var stillingen 7-7.

Om det var det, der fik måltavlen til at gå i sort er uvist, men i hvert fald måtte spillerne holde pause i nogle minutter, mens teknikken svigtede.

Efterhånden fik målmændene fat på mere, så scoringerne faldt i et mere almindeligt tempo, men jævnbyrdigheden var intakt indtil pausen, hvor stillingen lød 14-14.

Højrebacken Kasper Søndergaard, der har døjet med en skade de seneste uger, trodsede igen smerterne og markerede sig med fem scoringer i kampens første halvdel.

Efter pausen kom Sønderjyske bedst i gang og skaffede kampens første tomålsføring, da Kasper Køser gjorde det til 19-17. Han scorede også til 20-17, og da målmand Daniel Andresson samtidig tog godt fra sig i den anden ende, så det godt ud for værterne.

Køser øgede også til 23-18, men derefter gik hjemmeholdet lidt i stå angrebsmæssigt, og Skjern kom på 22-24 med 12 minutter tilbage af kampen.

Skjern havde bare ikke overskud og kvalitet til at komme helt tilbage, og Sønderjyske kunne fighte en sejr på tre mål hjem.

Dermed skal Skjern formentlig vinde sine to sidste kampe for at holde liv i semifinalehåbet. Sønderjyske er i en bedre situation, men har to svære udekampe tilbage.