Sønderjyske sikrer afgørende kamp om finaleplads

03/04/2016

Sønderjyskes ishockeyhold tvang søndag Esbjerg Energy ud i en syvende og afgørende kamp om en plads i Metal Ligaens finale med en 1-0-sejr i overtid på udebane.

Begge hold har nu vundet tre kampe i semifinalerne og skal dermed spille en syvende kamp om pladsen i finalerne.

Tre perioder på hver 20 minutter var ikke nok for de to hold til at få pucken i mål, og derfor måtte de ud i overtid for at afgøre kampen. Her blev det Sønderjyskes Cory Quirk, der efter 72 målløse minutter sikrede sejren.

Hvis tilskuerne i Granly Hockey Arena i Esbjerg var kommet for at se en intens kamp mellem to hold, der for alvor gik til hinanden, så fik de, hvad de havde håbet.

Begge hold spillede med masser af energi, og kampen var fuld af hårde tacklinger, vilde nærkampe og højt tempo.

Kom de derimod for at se mål, blev de svært skuffede.

Hverken Esbjerg eller Sønderjyske havde stort held med at skabe chancer, og kampens tre ordinære perioder endte altså uden mål, selv om især tredje periode bød på store chancer i begge ender.

To gange tidligere i semifinaleserien mellem de to hold har kampen måtte afgøres i overtid, og med 0-0 efter tredje periode skulle der endnu en gang en forlængelse til for at afgøre det.

I de to tidligere overtidsafgørelser har Esbjerg trukket sig sejrrigt ud af duellen, men 12 minutter inde i overtiden ville Sønderjyske det anderledes.

Esbjerg-keeper Nicolaj Andersen reddede ellers i første omgang et Sønderjyske-skud, men pucken endte hos Cory Quirk, der med en hurtig refleks lagde pucken i nettet og sikrede sejren.

Sønderjyske vandt gruppespillet i denne sæson og er blevet danske mestre de seneste tre år. Esbjerg har ikke vundet et dansk mesterskab siden 2004, men var sidste år i finalen mod netop Sønderjyske.