Sønderjyske slår AaB i topkamp og har kurs mod medaljer

17/04/2016

Sønderjyske har for alvor sat kursen mod et sæt sensationelle medaljer i Alka Superligaen.

I søndagens topkamp i Aalborg vandt Sønderjyske 2-1 og overtager dermed andenpladsen fra netop nordjyderne. Sønderjyske har 43 point, mens AaB har 42.

AaB fik ellers en perfekt start med føring, men Sønderjyske gennemførte et flot comeback.

Sønderjyske scorede begge sine mål efter dødbolde, og i begge situationer - særligt ved det andet - så AaB-målmand Nicolai Larsen skyldig ud.

Første halvleg var en lige affære, men med hjemmeholdet mest på bolden over for et Sønderjyske-hold med fokus på god organisation og direkte angrebsspil.

Allerede efter 12 minutter havde AaB succes med at overliste Sønderjyskes forsvar, da Jannik Pohl brød igennem i højreside og fandt Rasmus Jönsson, der beherskede bolden i nettet fra en position i udkanten af feltet.

Nordjyderne skulle dog kun få lov at nyde føringen i fem minutter, inden Sønderjyske bragte balance.

Simon Kroon sparkede et hjørnespark fra højre, og Marc Dal Hende headede bolden i nettet med sit første sæsonmål.

Nicolai Larsen så ikke for godt ud ved målet, men godt 20 minutter før tid måtte han decideret tage Sønderjyskes scoring til 2-1 på sin kappe.

Efter et kort indkast sendte Pierre Kanstrup bolden mod bageste stolpe, hvor Tommy Bechmann knælende satte brystet på bolden, der gik ind i det tomme net, mens målmand Larsen flagrede rundt og gik helt galt af bolden.

12 minutter før tid burde Bechmann have lukket kampen. En lang fremlægning blev snittet af et AaB-hoved og gav Bechmann en friløber, men han lobbede bolden over både målmand og overligger.

I den resterende del af kampen forsøgte AaB at presse på for udligning, men hjemmeholdet formåede ikke for alvor at blive farligt.

Derimod var Sønderjyske tæt på 3-1, da indskiftede Casper Olesen efter et kontraangreb sparkede på stolpen i fri position i tillægstiden.