Sønderjyske snupper sølvet i Aggers Brøndby-afsked

29/05/2016

Sønderjyske vinder sølv i Superligaen, mens Brøndby slutter som nummer fire.

Det er det overordnede facit, efter at sønderjyderne søndag aften på to mål af Nicolaj Madsen vandt 2-1 i Brøndby i Daniel Aggers afskedskamp for hjemmeholdet.

Det skete efter en kamp, hvor stemningen blandt de hele 18.958 tilskuere var noget bedre end spillet på banen.

Sønderjyske kan se tilbage på en fremragende sæson, mens Brøndby ikke fik opfyldt målsætningen om en medalje.

Der blev uddelt et hav af blomster til Brøndby-spillere før kampen, herunder til adskillige spillere, der af forskellige årsager stopper i klubben efter denne sæson.

Blandt dem var svenske Johan Elmander, landsholdsbacken Riza Durmisi og så selvfølgelig Daniel Agger, der fik det største bifald af alle.

Tidligere søndag afslørede han, at han siger farvel til Brøndby og måske indstiller karrieren.

En sejr til Brøndby var nødvendig, hvis klubben skulle true FC Midtjylland i kampen om bronze.

Sønderjyske, der medbragte et imponerende antal tilskuere, kunne til gengæld nøjes med uafgjort for at være sikker på at holde midtjyderne bag sig i kampen om sølv.

Begge hold var jævnt ufarlige i første halvleg, hvor Brøndby lagde et mildt tryk på modstanderen.

Tre minutter før pausen blev dødvandet omsider brudt med Brøndbys 1-0-scoring.

Venstrebacken Riza Durmisi, der skifter til Real Betis, lavede finurlige træk mod baglinjen og serverede et perfekt indlæg for Andrew Hjulsager, hvis hovedstød akkurat passerede målstregen, inden Marin Skender fik fat i bolden.

1-0 til Brøndby, og så skulle Sønderjyske score for at få sølvet, for FC Midtjylland førte samtidig over FC Nordsjælland.

Det lykkedes allerede fem minutter inde i anden halvleg, da Nicolaj Madsen pandede et hjørnespark i mål til 1-1.

Senere soldede Johan Absalonsen en friløber op, men fem minutter før tid hamrede Nicolaj Madsen sin anden scoring i mål.

Det skete efter et ufrivilligt oplæg fra Daniel Agger, der med hovedet headede bolden hen til målscoreren.

Kort før tid blev Agger i øvrigt udskiftet og modtog bifald for sin indsats i Brøndby-trøjen.

Både Sønderjyske og Brøndby skal i næste sæson deltage i Europa League-kvalifikationen.