Sønderjyske ydmyger OB med stor effektivitet

25/09/2015

Sønderjyske har været sæsonens helt store overraskelse, og fredag aften strøg Haderslev-holdet helt til tops i Alka Superligaen med en 4-0-sejr hjemme over OB.

Nicolaj Madsen, Johan Absalonsen, Marc Pedersen og Thomas Dalgaard scorede for Sønderjyske, som generelt var bedst i de fleste facetter af fodboldspillet.

Efter 19 minutter bragte Nicolaj Madsen Sønderjyske foran med 1-0, da han fornemt hamrede bolden ind over OB-keeper Maksym Koval, som uheldigt boksede bolden lige ud til Madsen.

Og fem minutter senere droppede ukrainske Koval fælt og tabte bolden ud af hænderne, så Absalonsen, der tidligere har spillet i OB, nemt kunne fordoble føringen.

Fem minutter før pausen øgede Marc Pedersen til 3-0 efter noget skidt forsvarsspil fra fynboerne, der lignede statister i den situation.

OB forsøgte at ændre på resultatet og skiftede angriberen Rasmus Festersen ind fra anden halvlegs start. Men hverken Festersen eller angrebsmakkeren Kenneth Zohore magtede at reducere.

I stedet gjorde Sønderjyske det til 4-0 ved den tidligere OB-angriber Thomas Dalgaard, som med en klinisk afslutning fuldbyrdede ydmygelsen i Haderslev.

Sønderjyske topper nu Superligaen med 18 point efter ti kampe. FC København og FC Midtjylland har også 18 point, men en dårligere målscore. Både FCK og FCM har dog spillet en kamp færre.