Sønderjyskes helt: Nærmest umuligt at spille fodbold

For anden gang i sæsonen slog Sønderjyske FC Nordsjælland på udebane. Denne gang vandt sønderjyderne med 1-2 i en kamp der var præget af massivt snevejr.

Den store helt for gæsterne blev Johan Absalonsen, der scorede begge sønderjydernes mål. Først bragte han gæsterne i front, men kort efter udlignede FC Nordsjælland. Kort inde i anden halvleg sikrede Absalonsen så sejren på straffespark.

- Det var fra himmel til helvede. Jeg scorede til 1-0, men et minut efter var det så mig, der ikke havde godt nok fat i Patrick Mtiliga, da han udlignede, siger Absalonsen.

- Men heldigvis kom vi tilbage i himlen kort efter pausen, og så holdt vi den heldigvis hjem. Men det var noget af en kamp, for snevejret gjorde, at både banen og bolden blev ekstremt glat.

- Det var nærmest umuligt at spille fodbold til sidst, siger Absalonsen.

Straffesparket, der afgjorde kampen, kom efter en situation, hvor Marc Pedersen lige præcis kom foran Ramon Rodrigues, der sparkede Sønderjyske-backen ned.

- Der kom en løs bold, som jeg løb hen for at tage. Han ramte mig, men det var lidt synd for ham, for han ramte mig ikke ret meget. Jeg løber rundt med en dårlig ankel, og hans berøring gjorde, at jeg vrikkede om, siger Marc Pedersen.

Træner Jakob Michelsen er stolt af sit mandskabs indsats under vanskelige betingelser.

- Vores bedste periode var den første halve time, hvor vejret ikke havde nogen indflydelse. Der holdt vi godt fast i bolden og fik også skabt nogle halve chancer, siger Michelsen.

- Derefter tog FC Nordsjælland over, men vi formåede så at score i deres bedste periode. Det irriterer mig så lidt, at de scorede lige efter, for det er anden kamp i træk, at modstanderne scorer et minut efter, vi har scoret. Det må ikke blive en vane.

- Men vi kom så i front igen på et korrekt dømt straffespark, og derfra blev vejrforholdene sværere og sværere. Samtidig med at vejret blev svært, arbejdede vores spillere godt, og vores pres sad lige i skabet, siger træneren.

Sønderjyske er med sejren på Alka Superligaens femteplads med 25 point.

/ritzau/

Dagens Gossip