Søren Espersen er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn

Dansk Folkepartis næstformand og udenrigsordfører, Søren Espersen, er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget.

Udnævnelsen af DF'eren til den betydningsfulde post er blevet offentliggjort på Folketingets hjemmeside.

Hermed bliver det ham, der sidder ved bordenden, når nævnet skal drøfte store udenrigs- og forsvarspolitiske problemstillinger med regeringen.

Udenrigspolitisk Nævn rådgiver regeringen, når den skal træffe større udenrigspolitiske beslutninger. Som det var tilfældet, da Folketinget sendte Danmark med i den amerikansk ledede internationale koalition mod organisationen Islamisk Stat i Irak.

Derudover modtager nævnet fortrolige oplysninger om udenrigspolitiske forhold fra regeringen.

Søren Espersen er ikke ny i nævnet, men det er første gang, at formandsposten bestrides af et medlem af Dansk Folkeparti.

Ny næstformand i nævnet bliver den tidligere socialdemokratiske forsvarsminister Nick Hækkerup.

Nævnet har i alt 17 medlemmer. Blandt de øvrige medlemmer er Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Skaarup (DF), Jakob Ellemann-Jensen (V), Naser Khader (K), Morten Østergaard (R), Holger k Nielsen (SF), Helle Thorning-Schmidt (S) og den nye S-formand Mette Frederiksen (S).

For en uge siden satte blev Dansk Folkepartis tidligere formand og værdiordfører, Pia Kjærsgaard, valgt til posten som Folketingets formand.

/ritzau/

Dagens Gossip