Søren Espersen i ophedet interview med BBC-vært: 'Du er latterlig og aggressiv'

Dansk Folkepartis Søren Espersen var torsdag med i BBC-programmet HARDtalk, hvor omdrejningspunktet for det 30 minutter lange interview var partiets og regeringens omdiskuterede flygtningepolitik.

Der blev tale om et ophedet interview, hvor den danske politiker kaldte BBC-værten Stephen Sackur for 'latterlig og meget aggressiv' under debatten.  

Følelserne kom op i det røde felt, da snakken faldt på den såkaldte smykkelov, hvor politiet har fået lov til at konfiskere kontanter og værdier fra asylansøgere.

Journalisten kaldte den nye lov for 'mangel på medmenneskelighed' og sagde, at det ikke handler om økonomi, hvis danske betjente tager værdier og pengebeløb fra flygtninge.

Læs også: Kristian Jensen vil reparere Danmarks blakkede omdømme

- Når asylansøgere kommer til Danmark, så får de husly, tøj og både læger og tandlæger tjekker dem, lød svaret fra Dansk Folkepartis næstformand og udlændingeordfører.

Den 62-årige politiker langede efterfølgende ud efter en tidligere overrabbiner, der har sammenlignet den nye smykklov med nazisternes behandling af jøderne under 2. Verdenskrig.

- Jeg mener, det er en fornærmelse og en helt anden historie, lød svaret fra Søren Espersen om sammenligningen.

Se et uddrag af det 30 minutter lange interview på BBC's hjemmeside

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip