Søren Gade: Hvis jeg var Lykketoft sagde jeg undskyld

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Venstres gruppeformand, Søren Gade, opfordrer formanden for FN's Generalforsamling, Mogens Lykketoft, til at undskylde sine udbrud mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Lykketoft har ifølge Berlingske kaldt Lars Løkke Rasmussen for en "lille svindler" og Thorning-regeringen for talentløs i en tale til sin 70-års fødselsdagsreception på Christiansborg.

- Jeg er personligt ligeglad med, om Mogens Lykketoft siger undskyld eller ej. Men det havde jeg gjort i den her situation. Det er ikke så tit, man har behov for at sparke til to statsministre, der har hjulpet én på vej, siger Søren Gade til Ritzau.

- Alle kan blive fanget i et øjebliks vrede, men så synes jeg, man skal være stor nok til at sige, at det var nok lige rigeligt, fortsætter Gade.

Det var Helle Thorning-Schmidt, der først indstillede Mogens Lykketoft som kandidat til at blive formand for FN's Generalforsamling. Da Lars Løkke Rasmussen blev valgt som statsminister, valgte han at fortsætte med Lykketoft som kandidat.

- Jeg har svært ved at se, at to statsministre, der har anerkendt Mogens Lykketofts dygtighed og indstillet ham til et job, han gerne vil have, skulle være så talentløse, at Mogens, der ikke blev statsminister, bare kan sparke til dem, siger Søren Gade.

- Vi taler om to statsministre, der har udvist en stor respekt for Mogens Lykketoft. Den store respekt for Mogens Lykketoft har jeg i øvrigt også selv, siger Gade.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Mogens Lykketoft, men det afviser han gennem sin rådgiver, Ulla Østergaard.

Tidligere skrev Lykketoft om episoden på sin Facebook-side.

- Jeg har ofte i mit politiske liv været præsenteret for, hvad andre angiveligt skulle have sagt privat om mig og har aldrig reageret derpå. Det private bør forblive privat og ikke udlægges og kommenteres ude af kontekst i det offentlige rum, skriver Lykketoft.

/ritzau/