Søren Gade: Lækager i V skaber utryghed og mistillid

Skrevet af admin

08/02/2016

Mest læste i dag

Gruppeformanden i Venstres folketingsgruppe, Søren Gade, er godt og grundigt træt af, at der den seneste tid har sivet interne oplysninger fra gruppen ud til medierne.

Det fortæller Søren Gade til Berlingskes politiko.dk.

Han mener, at lækagerne skaber "utryghed" og "mistillid".

- Det skal stoppes. Jeg ved ikke, hvem det er og kender heller ikke motiverne. Men bottom line er, at det ikke er godt, at der bliver lækket ting fra regeringens indre liv, siger Søren Gade.

- Det er ikke acceptabelt at lække noget - hverken fra gruppemøder eller regeringsmøder. Det gælder alle medlemmer af Venstres folketingsgruppe - også ministrene, tilføjer han til politiko.dk.

Senest erfarede Politiken fra "centrale kilder", at statsminister Lars Løkke Rasmussen på et internt regeringsmøde i sidste uge afviste et integrationsoplæg fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Og i januar skrev Weekendavisen, at justitsminister Søren Pind personligt var imod indførelsen af den midlertidige grænsekontrol.

Søren Gade har meget svært ved at vurdere, hvorfor lækagerne sker.

- Jeg ved det ikke. Man kan jo motivtolke rigtig meget. Men der er ikke andet at sige, at det både skaber utryghed og mistillid. Og derfor skal det høre op. Det har jeg sagt højt og tydeligt på flere gruppemøder. Og det vil jeg gøre igen, lyder det.

- Det er ikke sikkert, det er gjort i frådende ondskab. Men det er ikke godt. Det skaber mistillid, og det har man ikke brug for, siger han til politiko.dk.

Gruppeformanden fortæller desuden, at gruppemøderne kører, som de hele tiden har gjort, og at debatten stadig er "fri og åben".

/ritzau/