Søren Gade: Rohdes exit er en lykkelig skilsmisse

Skrevet af admin

20/12/2015

Mest læste i dag

Har man fulgt dansk politik, har man også lagt mærke til kurrerne på tråden, når det kommer til Jens Rohde og Venstre.

For Venstres gruppeformand, Søren Gade, er det derfor ingen overraskelse, at Rohde nu har brudt forbindelsen til partiet.

- Jens Rohde har været på en rejse, og den har man kunnet følge i pressen, hvor han har været uenig i den politik, som Venstre og regeringen har fulgt, siger Søren Gade og nævner især kontroverserne med udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Lørdag aften blev det meldt ud, at Venstres hidtidige medlem af EU-Parlamentet og tidligere politiske ordfører Jens Rohde har forladt Venstre for at slutte sig til De Radikale.

En beslutning, som ifølge Søren Gade er lykkelig for begge parter, selv om Jens Rohde i mange år har været en profil i partiet.

- Der er lavet det, der hedder en lykkelig skilsmisse. Jens Rohde føler sig bedre tilpas hos de radikale og Venstre kan også eksistere uden Jens Rohde, siger han.

Med sin exit har Jens Rohde sendt en svada mod Venstres stramninger i blandt andet udlændingepolitikken. Stramninger som Rohde ikke mener hørte hjemme i det Venstre, han kendte for år tilbage.

- Jeg mener ikke, det er Venstre, der har flyttet sig. Det er verden, der har forandret sig, lyder det modsat fra Søren Gade.

Han mener stramningerne underbygger velfærdssamfundets model om, at "man er selvforsørgende til man ikke kan længere" og kalder det en grundlæggende nødvendighed for, at samfundet fungerer.

Det holder Søren Gade fast på, selv om Jens Rohde har udtalt, at flere i Venstre mener, som han gør, hvilket kan koste partiet medlemmer og i sidste ende også magt.

- Jens Rohde slås for noget andet, men jeg vil hellere dø med støvlerne på for det, der er rigtigt. Og hvis jeg eller mit parti så ikke skal være her længere, så lever jeg fint med det, siger han.

/ritzau/