Søren Kjeldsen modtager Den Gyldne Golfbold

Golfspilleren Søren Kjeldsen blev tirsdag eftermiddag hædret med "Den Gyldne Golfbold" i 2015.

Den 40­-årige nordjyde blev valgt som modtager på baggrund af en fremragende sæson og ikke mindst sejren i Irish Open.

- Efter mange måneder uden tilfredsstillende resultater vandt Søren Kjeldsen i maj en imponerende titel i Irish Open efter et vildt drama i voldsomt blæsevejr på en af Europas mest karismatiske golfbaner Royal County Down.

- Dertil opnåede Søren tre andenpladser i sæsonen, blandt andet i Made in Denmark, siger Michael Lermark, formand i Sportsjournalisternes Golf Klub, der hvert år står for prisuddelingen.

- Selv om der var flere andre stærke kandidater til Den Gyldne Golfbold 2015, så var Søren Kjeldsens resultater ikke til at komme udenom, siger formanden.

Kjeldsen slutter året i top-50 på verdensranglisten og kan dermed se frem til deltagelse i flere af de største turneringer i 2016, heriblandt majorturneringen The Masters i april.

- Jeg er utrolig stolt over at modtage Den Gyldne Golfbold i år. Ikke mindst fordi det bestemt ikke er svært at få øje på en masse andre gode resultater i dansk golf i år.

- Både Nicole Broch Larsen, Emily Pedersen og Thorbjørn Olesen har leveret flotte resultater, lyder det fra Kjeldsen om hæderen.

- Og så er jeg stolt, fordi jeg i denne sæson fik gravet mig selv ud af det måske dybeste hul, jeg har været i rent karrieremæssigt.

- Sidste år var min måske dårligste sæson og så at komme tilbage og stå som modtager af Den Gyldne Golfbold i år, det er en dejlig belønning for al det hårde slid, siger Kjeldsen.

Der er i år 50. gang, at Den Gyldne Golfbold bliver uddelt. Første gang var i 1966, hvor Hans Stenderup modtog bolden. Det er anden gang, at Kjeldsen bliver hædret. Første gang var i 2008.

/ritzau/

Dagens Gossip