Søren Lyngbjørn er lettet over dom over Ekstra Bladet

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Det vigtigste for Søren Lyngbjørn er ikke pengene, men at han nu har rettens ord for, at der blev begået en uretfærdighed mod ham og Eddy Lopez, da Ekstra Bladet dækkede sagen, hvor de to danske sømænd sad som gidsler i Somalia.

- Det vigtigste for mig er, at vi nu har rettens ord for, at det som Poul Madsen og Ekstra Bladet gjorde, var forkert, siger en lettet Søren Lyngbjørn.

- Vi har påstået, at de (Ekstra Bladet, red.) har gjort noget forkert, og det ville vi have erstatning for. Den påstand har vi nu fået ret i. Det er forkert at bruge udtalelser, der bliver givet under tvang.

De danske søfolk tilkendes en godtgørelse på 600.000 kroner i alt.

- Det har aldrig handlet om penge. Pengene er jeg ligeglad med, for jeg er pensionist, så det er nok statskassen, der får de fleste af dem alligevel. Jeg er bare glad for, at han (Poul Madsen, red.) ikke blev frifundet. Det er det vigtigste.

Halvdelen af pengene, vil de to søfolk give til de filippinere, som de sad fanget i Somalia med, siger han.

Ifølge byretten er Ekstra Bladet erstatningsansvarlig for krænkelse i forbindelse med avisens dækning i form af billeder og omtale af private oplysninger, mens søfolkene sad i fangenskab som gidsler i Somalia.

De danske søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn havde krævet erstatning på en million kroner.

Søfolkene føler sig krænket af avisens omtale af deres tilfangetagelse i Somalia og mener, at Ekstra Bladet forlængede deres tid i fangenskab med omtalen.

Avisens chefredaktør Poul Madsen og Ekstra Bladet ville derimod frifindes. Her mener man, at dækningen modsat medvirkede til, at de to er blevet løsladt.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn blev holdt som gidsler i 838 dage, før de blev frigivet 30. april 2013 mod betaling af en løsesum på knap 40 millioner kroner.

/ritzau/