Søren opdagede brist i CPR-numre og fik 10.000 kroner i bøde

Det kan blive en dyr fornøjelse at gøre opmærksom på en sikkerhedsbrist omkring personnumre, hvis man vælger at gøre, som it-studerende Søren Louv-Jansen har gjort.

Søren Louv-Jansen er kommet i problemer, efter han offentliggjorde flere politikeres personnumre i et CPR-lotteri, hvor man kunne gætte på toppolitikeres personnumre, for at illustrere systemets manglende sikkerhed.  

Det skriver Version2.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Som tak for at gøre opmærksom på bristen har Søren modtaget en bøde på 10.000 kroner fra lovens lange arm for at overtræde persondatalovens paragraf 11. Det vækker harme hos den studerende, som kalder sagen absurd.

- Jeg troede, at de ville give mig et rap over nallerne på 5.000 kroner, for det fik jeg at vide var minimum. Men det er absurd med 10.000 kroner, og jeg synes i det hele taget, det er mærkeligt, at de er gået videre med sagen, siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Det er seks måneder, siden Søren lavede hjemmesiden med det specielle lotteri. Og forleden modtog han endelig sin dom.

LÆS OGSÅ: Nemt at fuske med CPR-numr

Til januar skal Søren i retten, hvor den endelige dom i sagen falder.

Nu vil den it-studerende tage kampen op mod bøden. Både Forbrugerrådet, Dansk IT og fagforeningen Prosa støtter Søren i sin sag.

Hans CPR-happening har kastet adskillige af diskussioner af sig, og politikerne har drøftet lovændringer på CPR-området.

- Jeg håber stadig, at jeg vinder sagen, og at der ikke bliver nogen bøde. For jeg synes ikke, jeg har gjort noget galt eller gjort noget for egen vindings skyld, siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Efterfølgende har Ekstra Bladet interviewet de lotteri-involverede politikere, og ingen af dem var utilfredse over Sørens happening.

Ifølge Version2 er strafferammen for at offentliggøre CPR-numre en bøde på op til 25.000 kroner.  

Dagens Gossip