Søren Pind afviser at have skjult oplysninger

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, afviser, at han blev advaret af sine embedsmænd, før han som udviklingsminister i maj 2011 fik Folketinget til at bevilge 90 millioner kroner over tre år til den omstridte klimafond Global Green Growth Institute (GGGI).

Ifølge Ekstra Bladet advarede embedsmændene om, at man reelt ikke vidste ret meget om GGGI, og at de samtidig advarede mod at frigive pengene.

Men det afviser Søren Pind i dag.

- Det er bestemt ikke min opfattelse, og jeg vil gerne se Ekstra Bladet dokumentere, at jeg har set de oplysninger.

- Jeg synes, at der lå et fint beslutningsgrundlag, og det synes Folketinget jo også, siger han og fortsætter:

- Hvis de informationer har ligget der dengang, så er det lidt underligt, at de ikke er blevet kraftigt understreget over for dem, der traf beslutningen. Det er klart, at hvis jeg havde haft kendskab til de beslutninger, så var de lagt frem.

Senere onsdag skal udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i samråd om GGGI. Her skal ministeren blandt meget andet forklare, hvorfor en yderst kritisk revisionsrapport om GGGI's lemfældige omgang med penge ikke blev fremlagt for Folketinget.

Men allerede inden samrådet fyger det med historier om, hvad de danske politikere vidste - og ikke vidste - om den omstridte klimaorganisation.

- Politiken skriver, jeg er blevet forholdt informationer. Ekstra Bladet skriver, at jeg har forholdt andre nogle informationer. Jeg tror, vi har behov for at få det hele lidt ned på jorden, siger Søren Pind.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip